fbpx

Vervolgtrainingen Mindfulness Based Cognitive Training

In de vervolgtrainingen passen we de Mindfulness Based Cognitive Training toe op specifieke thema’s.
Voor hen die al de basistraining hebben gevolgd, is dat een gelegenheid om de basisvaardigheden nog eens op te frissen,  maar vooral ook om op een meer concrete manier MBCT toe te passen in het dagelijks leven.

Eén vervolgtraining per jaar, deze in juni, is specifiek voorbehouden voor de cursisten van de basistraining omdat het een verdiepingscursus is.
Deze cursus geeft inspiratie, steun, nieuwe inzichten, vaardigheden en praktische methodieken om MBCT toe te passen in de dagelijkse realiteit.
Hoe je mindfulness, ondanks de drukte, geen tijd, zoveel nog te moeten en andere prioriteiten, integreert in het gewone dagelijkse leven. Een manier die aha’s en oja’s kan ontlokken, en dus kan prikkelen, aanwakkeren, bemoedigen en verruimen.
Elk jaar leggen we in deze cursus een thematisch accent. Dit jaar is dat de beleving van het al te vaak vergeten lichaam en de training van proprioceptie. Dit is een aandachtstraining in het onderkennen van lichaamssignalen zodat spanningen en stress worden gecoupeerd voor ze kunnen leiden tot emotionele of lichamelijke symptomen en klachten.

Juist omdat de vervolgtrainingen zo’n goede manier zijn om de Mindfulness Based Cognitive Training te blijven onderhouden en vernieuwen, verleen ik graag de cursisten van de basistraining een behoorlijke reductie op de deelnemersprijs, namelijk 70 ipv 100 €, en voor studenten 50 €.

Programma voorjaar 2019:

18 & 25 april: Luisteren naar je lichaam

01- 05 mei: Vakantiecursus Toegepaste Mindfulness ‘Luisteren naar je lichaam’

11 mei: Stresshantering, leren ontspannen en beter slapen

25 mei: Anders kijken naar relaties

22 juni: MBCT als levenshouding

 

Delen