Luisteren naar je lichaam

Hoe beter je je in je vel voelt, hoe groter je draagkracht, immuniteit, energie en plezier.

Hoe slechter de relatie met je lichaam, hoe makkelijker je ziek wordt.

Is er ook bij jou een teveel en een te weinig: te veel in het hoofd en te weinig in het lichaam?
Dat onevenwicht is eigen aan onze tijdsgeest, maar duurbetaald.
Je kan niet ongestraft het lichaam blijven vergeten.
Het vergeet jou ook niet.

Een goede relatie met je lichaam is een basisconditie voor zelfzorg.
Door aandachtiger te leren focussen op de signalen van je lichaam kan je sneller detecteren wat zich in je organisme aan het ontwikkelen is en preventief de accumulatie van spanning, emoties en stress couperen.

Onbewust piekeren. Onderhuidse emoties.

Je lichaam weet het. Lang voordat ‘jij’ het weet.

Om je lichaam te begrijpen moet je zijn taal leren kennen.

Dat is wat we doen in deze cursus.

En een milde, zorgzame relatie met ons lichaam opbouwen.
Dat doen we niet louter inzichtelijk, maar ook ervaringsgericht met praktische en laagdrempelige oefeningen, meditaties en technieken uit diverse disciplines, voor zover mogelijk evidence based, en die voor eenieder geschikt zijn.

Wacht niet tot je lichaam niet meer wacht.

"Luisteren naar je lichaam" was wederom een verhelderende cursus. Met een goed gestructureerd kader, praktische, wetenschappelijk onderbouwde, oefeningen, en een interessante interactie met de mede-cursisten. We leren van elkaar en met elkaar. Ik volgde andere cursussen bij Wilfried Van Craen, die perfect aansluiten, of een aanvulling zijn met het geleerde. Bepaalde thema's komen steeds weer terug aan bod, maar met een andere invalshoek. Sommige aspecten van deze cursus had ik al gehoord, maar in een andere context. Ik heb bijgeleerd. Nu nog blijven toepassen!

Corinne Colpaert Avatar
Corinne Colpaert
11/28/2019

Voor mensen met burn-out, zoals ik, is dit een zeer waardevolle cursus met praktische handvaten, tools en tips om negatieve stress reëel te verminderen in het dagelijks leven. De cursus geeft ook een rationeel inzicht in de relatie tussen lichaam en geest en zorgt ervoor dat ik het belang van die relatie nu eindelijk inzie. Ik heb mijn lichaam na de cursus dan ook bedankt voor de inspanning die het leverde om toch alert te blijven ondanks het lage energiepeil.

Roos Coppens Avatar
Roos Coppens
11/25/2019

De cursus heeft me meer inzichten bijgebracht over ons lichaam dat zo belangrijk is en ik hoop er hierdoor nog zorgzamer mee te kunnen omgaan.

Liesbet Carrijn Avatar
Liesbet Carrijn
11/28/2019