In deze cursus leer je via een specifieke methode, proprioceptieve training, stresssignalen sneller te onderkennen zodat je de opbouw van stress in je lichaam bijtijds kan couperen en zo stressklachten en burn-out kan vermijden. 

We gaan uitgebreid in op het aanpakken van slaapstoornissen, omdat dit het meest voorkomende symptoom is bij overprikkeling van het organisme. Je krijgt ook een gratis e-book mee over het aanpakken van slaapproblemen.

Via een uitgebreide reeks van relaxatietechnieken leer je hoe je je lichaam in de diepte kan ontspannen. Maar ook: hoe je vanuit je lichaam meer rust kan vinden in je emoties en in je hoofd.

En tenslotte leer je ook een mildere, meer positieve, liefdevolle en plezierige relatie met je lichaam aan te gaan. Want zit jij ook niet te veel in het hoofd en te weinig in je lichaam? Dat onevenwicht is eigen aan onze tijdsgeest, maar duurbetaald. Je kan immers niet ongestraft het lichaam blijven vergeten, het vergeet jou ook niet. Herstel daarom op een wetenschappelijk onderbouwde manier de balans tussen je hoofd en je lichaam.

Hoe beter je je in je vel voelt, hoe groter je draagkracht, immuniteit, energie en plezier. Hoe slechter de relatie met je lichaam, hoe makkelijker je ziek wordt.

Onbewust piekeren, onderhuidse emoties…
Je lichaam weet het lang voordat ‘jij’ het weet.
Als emoties onderhuids gaan – wat je niet merkt –  komt het lichaam op de proppen met een verhaal.  We noemen dat dan ‘symptomen’: kwalen, psychosomatische klachten, pijn, slaapmoeilijkheden, extreme vermoeidheid, uitputting, SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) …
Je lichaam klopt op de deur van je hoofd om te vertellen wat er fout gaat, maar er blijkt niemand thuis.
Nochtans, luisteren naar je lichaam loont, het is immers je enige levenslange thuisbasis.

Om je lichaam te begrijpen moet je zijn taal leren kennen.
Dat is wat we doen in deze cursus.
En een milde, zorgzame en positieve relatie met ons lichaam opbouwen.
Dat doen we niet louter inzichtelijk, maar ook ervaringsgericht met praktische en laagdrempelige oefeningen, relaxatietechnieken, meditaties en inzichten en vaardigheden uit de cognitieve gedragstherapie die voor een ieder geschikt zijn en die je in het dagelijkse leven kan blijven toepassen.

Emoties manifesteren zich voornamelijk via het lichaam. Goed leren luisteren naar de signalen ervan laat toe die emoties in een vroeg stadium te couperen. In deze cursus leer je ook hoe je via specifieke lichaamstechnieken deze emoties kan reguleren. Als je reeds de cursus over emoties hebt gevolgd, betaal je nog slechts de helft voor deze cursus over het lichaam (60€ ipv 120€) omdat beide cursussen één geheel vormen, al kan je ze ook los van elkaar volgen.

Deze cursus richt zich niet tot personen die beroepshalve interesse hebben. Voor hen zijn er specifieke opleidingen.

Heb je nog vragen, mail gerust.

Wacht niet tot je lichaam niet meer wacht.