Wie ben ik?

Gedurende meer dan veertig jaar heb ik, naast het geven van opleiding, seminaries en lezingen, een intensieve praktijk gehad als cognitief gedragstherapeut en seksuoloog. Die langdurige werkervaring in de klinische psychotherapie, samen met wat ik heb geleerd van mijn cliënten, stroomt nu door in mijn cursussen.

Je kan het leven zien als een (mooi) tapijt. In mijn praktijk en de cursussen ben ik eerder gefascineerd geweest door de achterkant ervan. Die ruwe, complexe en kwetsbare patronen, zijn een rijke inspiratiebron geweest voor mijn boeken en blogs. Wetenschap en literatuur zijn in mijn leven als mijn rechter- en mijn linkerhand. Ik heb altijd graag met beide handen gewerkt.

Eigenlijk ben ik je aan het bedotten, lezer. Zo’n Wie ben ik?-rubriek is immers nooit een antwoord op die specifieke vraag. Het zou ook een onmogelijk antwoord worden. Wat men er eigenlijk vertelt is eerder een antwoord op de vraag: Wat doe ik?
Maar wie je bent en wat je doet, dat zijn twee verschillende dingen.

In deze blog vertel ik iets meer over het eerste.