fbpx

Wat is er mis met mij?

Over mentale struikelblokken en wat je eraan kan doen.

Paperback met downloadbare oefeningen via QR code: 24,40€

(Beluister het interview over dit boek)

‘Wat is er mis met mij?’
Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Je vergelijkt je met anderen en denkt dat je de enige bent die mentaal worstelt. Je durft er niet over te praten omdat je bang bent om anders te zijn. Zo ook radiostem Maite Goossens.

Maite ging met haar vragen te rade bij psychotherapeut Wilfried Van Craen en maakte een podcast over hun gesprekken. In dit boek verdiept Wilfried vanuit zijn lange klinische praktijkervaring de mentale struikelblokken die ons allemaal weleens parten spelen: Wat is piekeren en wat kun je eraan doen? Wat helpt bij slaapproblemen? Hoe ga je om met je angsten? En loslaten klinkt gemakkelijk, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Wat kan helpen om je zelfzekerder te voelen en minder te pleasen. Hoe tem je die innerlijke criticus in je hoofd? En wat als je alles hebt om gelukkig te zijn, maar je toch niet zo voelt? Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

We gaan op zoek naar de oorzaak, maar vooral naar mogelijke oplossingen. Dit is een boek dat wil aanzetten om ‘te doen’. De vele opdrachten dienen om de inzichten die je leest meteen in de praktijk om te zetten. De vaardigheden krijg je mee via talloze oefeningen en elk hoofdstuk eindigt met een techniek die je kan downloaden zodat je zelf actief, concreet en praktisch aan de slag kan.

Wilfried Van Craen heeft 44 jaar klinische ervaring als psychotherapeut en seksuoloog, is mindfulnesstrainer en auteur van 15 boeken over praktische psychologie.
Maite Goossens is logopediste en werkte 20 jaar lang als nieuwslezer en producer bij de radio. Nadien werd ze podcastmaker.

Delen

1 gedachte over “Wat is er mis met mij?”

  1. Wat is er mis met mij? Iedere mens is uniek, is een eilandje op zichzelf en zeker als het stormt in onze kop voelen we ons soms verloren en alleen op dat eilandje. Je piekert jezelf kapot over de stomste dingen. Slaapt slecht. Vind jezelf maar niets waard en blijft maar focussen op wat fout zit. Waarom is het zo verdomd moeilijk om gewoon een beetje gelukkig te zijn?

    En dan lees je dit boek. En bijna elke pagina is zo herkenbaar. Er komen voorbeelden aan bod van mensen die de cursussen bij Wilfried Van Craen volgden, mensen die hij zag in zijn praktijk. Filosofen, beroemdheden, krantenknipsels, boeddhistische nonnen en vooral veel uit het leven van Wilfried zelf. En allemaal klinken hun demonen zo herkenbaar.

    Het boek geeft je steun en vertrouwen. Het is zoals een goede vriend die je wijze raad geeft. Niet alleen de toegankelijke schrijfwijze, maar ook de ervaring en kennis van Wilfried Van Craen stellen je gerust. Er is niets mis met mij. En stapje voor stapje, en met vallen en opstaan komen we er wel. Er is trouwens ook niets mis met eens te vallen, of gewoon stil te staan.

    Wilfried geeft je veel handvaten om de storm in je kop tot rust te brengen. Het boek staat vol praktische tips. Korte of langere meditatie oefeningen. Technieken uit de cognitieve psychologie en westerse wetenschap of uit oosterse wijsheid en mindfulness. Ze vullen elkaar perfect aan. Geen zweverig gedoe en ook geen saaie complexe analyses. Het boek staat vol blauwe kadertjes met kleine oefeningen en op het einde van elk hoofdstuk vind je een QR scan met een meditatie of relaxatie oefening.

    De kunst is om dit boek niet alleen te lezen, maar ook effectief te oefenen en al die goede tips ter harte nemen. Wat van toepassing is voor jou ook effectief te leren toepassen in je dagelijkse leven. Anders blijft het bij die goede vriend die je wijze raad gaf, die jij volmondig gelijk gaf, om dan in je oude gewoontes te vervallen.

Laat een reactie achter

Ik lees je graag. Het is heel fijn als je een reactie plaatst. Dat brengt leven in de brouwerij. Je emailadres is enkel om de bron van het bericht te verifiëren tegen spam, het wordt uiteraard niet gepubliceerd. Dank je wel voor je reactie!