fbpx

Wat is er mis met mij?

Over mentale struikelblokken en wat je eraan kan doen.

Paperback met downloadbare oefeningen via QR code: 22,50 €

‘Wat is er mis met mij?’
Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Je vergelijkt je met anderen en denkt dat je de enige bent die mentaal worstelt. Je durft er niet over te praten omdat je bang bent om anders te zijn. Zo ook radiostem Maite Goossens.

Maite ging met haar vragen te rade bij psychotherapeut Wilfried Van Craen en maakte een podcast over hun gesprekken. In dit boek verdiept Wilfried vanuit zijn lange klinische praktijkervaring de mentale struikelblokken die ons allemaal weleens parten spelen: Wat is piekeren en wat kun je eraan doen? Wat helpt bij slaapproblemen? Hoe ga je om met je angsten? En loslaten klinkt gemakkelijk, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Wat kan helpen om je zelfzekerder te voelen en minder te pleasen. Hoe tem je die innerlijke criticus in je hoofd? En wat als je alles hebt om gelukkig te zijn, maar je toch niet zo voelt? Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

We gaan op zoek naar de oorzaak, maar vooral naar mogelijke oplossingen. Dit is een boek dat wil aanzetten om ‘te doen’. De vele opdrachten dienen om de inzichten die je leest meteen in de praktijk om te zetten. De vaardigheden krijg je mee via talloze oefeningen en elk hoofdstuk eindigt met een techniek die je kan downloaden zodat je zelf actief, concreet en praktisch aan de slag kan.

Wilfried Van Craen heeft 44 jaar klinische ervaring als psychotherapeut en seksuoloog, is mindfulnesstrainer en auteur van 15 boeken over praktische psychologie.
Maite Goossens is logopediste en werkte 20 jaar lang als nieuwslezer en producer bij de radio. Nadien werd ze podcastmaker.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *