fbpx

Volg die mindfulness training niet

Mijn hond schreef een boek, kon moeilijk anders, ze kreeg dagelijks het slechte voorbeeld. In dat boek beschrijft ze haar kijk op de relatie met mensen en wat ze als dier voor hen kon betekenen. 

Veel dus. Huisdieren maken mensen gelukkig, zo simpel is het. Dat het wetenschappelijk ruimschoots is aangetoond is slechts een echo van wat miljoenen mensen dagelijks ervaren.

Ze schreef: ‘Eigenlijk zijn we zulke goede mensenkenners geworden dat een carrière als mensenfluisteraar ons op het lijf staat geschreven.

Niet dat de mens een makkelijke soort is om te begrijpen. Ik zou honderden voorbeelden kunnen geven van menselijke gedragingen en gewoonten die in onze hondenogen volkomen onbegrijpelijk en absurd zijn. Laten we ter illustratie een fragment nemen uit het begin van een mensendag. Die start bij ons thuis bijna altijd in acute stress, wegens een mij onbekend verschijnsel dat zij echter maar al te goed kennen, want het is elke dag hun lot. Ze noemen deze lotsbeschikking ‘Te laat’. Dat roepen ze ook de hele tijd naar mekaar: ‘Ik ben te laat!’

Ik wou dat ik het ook kende, dan kon ik meedoen. Het lijkt ontzettend leuk, want iedereen is dan zo heerlijk opgewonden. Misschien lijkt het wel op… de zee of op… een konijn. 

Mijn baas zegt dat ik die lotsbeschikking niet kan kennen, omdat ik geen eindigheid ken, en daardoor heb ik niet wat jullie wel hebben: geen tijd. 

Ik heb van mijn baas begrepen dat mindfulness in de mensenwereld een succesvolle hype is geworden, omdat het hun leert om in het hier en nu te leven. Hij lijkt overtuigd van de zinvolheid ervan en stimuleert mensen om cursussen mindfulness te volgen. Mag ik je wat dit betreft een bescheiden tip geven? Als je er nog geen hebt, schaf je dan een hond aan, een gratis exemplaar uit een asiel is prima, en je hebt permanent een ervaren èn gratis mindfulness coach in huis.’ 

Delen

1 gedachte over “Volg die mindfulness training niet”

Laat een reactie achter

Ik lees je graag. Het is heel fijn als je een reactie plaatst. Dat brengt leven in de brouwerij. Je emailadres is enkel om de bron van het bericht te verifiëren tegen spam, het wordt uiteraard niet gepubliceerd. Dank je wel voor je reactie!