fbpx

Liefde tot op het bot

liefde tot op het bot
Artikels: Interview Nieuwsblad

eBook in PDF formaat | €10

In dit boek, dat ik samen met mijn baas heb geschreven, bekijken we de wereld vanuit hondenperspectief: hoe zien wij mensen, andere dieren, het leven.

Eigenlijk zijn we zulke goede mensenkenners geworden dat een carrière als mensenfluisteraar ons op het lijf staat geschreven.
Niet dat de mens een makkelijke soort is om te begrijpen. Ik zou honderden voorbeelden kunnen geven van menselijke gedragingen en gewoonten die in onze hondenogen volkomen onbegrijpelijk zijn. Dat begint bij ons thuis al vanaf het eerste ochtenduur. Mijn medebewoners lijken bijna altijd in acute stress wegens een mij onbekend verschijnsel dat zij echter maar al te goed kennen, want het blijkt elke dag opnieuw hun lot. Ze noemen het ‘Te laat’. Dat roepen ze ook de hele tijd naar elkaar: ‘Ik ben veel te laat!’
Ik wou dat ik het ook kende, dan kon ik meedoen. Het lijkt ontzettend leuk, want iedereen is dan zo heerlijk opgewonden. Misschien lijkt het wel op de zee.
Mijn baas zegt dat ik die lotsbeschikking niet kan kennen, omdat ik geen eindigheid ken, en daardoor heb ik niet wat jullie wel hebben: geen tijd.

Ik heb van mijn baas begrepen dat mindfulness in de mensenwereld een succesvolle hype is geworden, omdat het hun leert om in het hier en nu te leven. Hij blijkt erg overtuigd van de zinvolheid ervan en stimuleert heel wat mensen om cursussen mindfulness te volgen. Helaas zijn deze cursussen nogal duur en niet voor iedereen praktisch haalbaar.
Mag ik je wat dit betreft een bescheiden tip geven? Als je er nog geen hebt, schaf je dan een hond aan, een gratis exemplaar uit een asiel is prima. Dan haal je meteen ook een permanente privé-leermeester mindfulness in huis.
We zijn eigenlijk een soort Instant Valium zonder veel bijwerkingen.

In het boek gaan we dieper in op het wetenschappelijk onderzoek over het heilzaam effect dat honden op mensen hebben, hoe ze ingezet worden voor opsporing van ernstige ziekten en vele andere toepassingen die je zullen verbazen.
Maar vooral is het een boek over de liefde. Van jou voor ons, maar vooral van ons voor jou.

Delen