fbpx

Omgaan met anderen: een communicatiekunst

Omgaan met anderen: een communicatiekunst

Luister naar de podcast over Communicatie

In deze herwerkte editie wordt de menselijke communicatie uitgebreid en herkenbaar in kaart gebracht door het denk- en werkmodel van de communicatietheorie te illustreren met voorbeelden en gevalsbesprekingen uit het dagelijkse leven en uit boeken en films.
Alhoewel vooral wordt ingegaan op fricties, spanningen, misverstanden en conflicten in partnerrelaties, zijn deze wetmatigheden herkenbaar voor alle relatievormen. Door de praktijkgerichte stijl inspireert de lectuur tot een methodische aanpak van communicatiestoornissen in zowel privé- als beroepsrelaties.  

Vast zitten in machtsstrijd, vicieuze cirkels, goede bedoelingen zonder effect, territoriumconflicten: de auteur reikt concrete inzichten en technieken aan om deze courante relatieverstoorders om te buigen naar een meer constructieve communicatiestijl.

De theorie is zorgvuldig en uitgebreid vertaald naar de realiteit van alledag. De vele beschreven situaties en de talrijke voorbeelden maken het boek vlot leesbaar en herkenbaar voor iedereen. Diverse oefeningen zorgen ten slotte voor een onmiddellijke toetsing aan de praktijk. 

 

Delen