fbpx

De praktijk van het genieten

de praktijk van het genieten

Artikels: De kunst van het genieten /
Amateurs van het goede leven

Genieten zou een natuurlijke staat van de mens kunnen zijn. Maar ondanks alle mogelijkheden genieten we veel te weinig. Geen tijd.
Het werk dringt. Er moet nog zoveel.
In het eerste luik van dit doe-boek leer je je eigen ‘remmers’ op het genieten herkennen en ook hoe je ze kunt neutraliseren. Helaas is het opheffen van die remmers niet voldoende om ‘automatisch’ genietend door het leven te gaan. Om optimaal te genieten moet een aantal voorwaarden vervuld zijn: opnieuw je zintuigen leren gebruiken, bewuster omgaan met de dagelijkse dingen, leren zijn waar je bent als je er bent… Hoe je deze en nog vele andere voorwaarden concreet kunt realiseren vind je in het tweede luik. Het derde luik ten slotte is het meest belangrijke: hoe kun je het genieten een grotere plaats geven in de praktijk van je dagelijkse leven? Wat kun je, heel concreet doen om meer en betere te genieten?
Om de lezer op weg te zetten heeft de auteur de vele verhalen van zijn cursisten over hun genieten in dit boek verwerkt. Samen met een reeks praktische tips vormen hun ervaringen een bron van inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

De praktijk van het genieten is een doe-boek, met 21 concrete oefeningen, voor al wie in deze stresserende tijd ‘genieten’ een plaats wil geven in zijn leven.

Delen