fbpx

Lessen in levenskunst

lessen in levenskunst

Dit boek handelt over onze levenskwaliteit, en hoe we die kunnen beschermen. Vaak schrijven we onze negatieve gevoelens toe aan vervelende, ongelukkige of pijnlijke situaties en gebeurtenissen. Maar die zijn nu eenmaal, helaas, niet te vermijden. Shit happens.

Het zijn echter niet die onprettige situaties of gebeurtenissen die je levenskwaliteit aantasten, ze zijn maar de aanleiding. De mate waarin je last zal hebben wordt bepaald door onze kijk op die situaties of gebeurtenissen. Wat we ervan maken in ons hoofd, het verhaal dat we onszelf vertellen.

Het eerste deel van dit boek behandelt de meest voorkomende denkfouten en de onderliggende opvattingen die er de oorzaak van zijn. In het tweede deel leer je ze omzetten naar een meer constructieve perceptie. Op die manier kan je ook beter omgaan met moeilijke emoties.

Dit doen we vooral door het piekeren aan te pakken via wetenschappelijk goed onderbouwde methoden. In het derde deel zie je technieken om dit toe te passen in het dagelijkse leven.

Lessen in levenskunst is een DOE-boek met honderden voorbeelden van cursisten en vele oefeningen waarmee je in jouw leven praktisch aan de slag kan. Het richt zich naar mensen die streven naar nog meer kwaliteit in hun leven. Kortom een boek voor levenskunstenaars op zoek naar nieuwe inspiratie.

E-book | €15

Goodreads reviews

Delen