fbpx

Leren ontspannen

Wat is het?

Relaxatietechnieken toepassen is één van de meest zinvolle vaardigheden om met emotionele stress en spanningsklachten om te gaan. En vooral ook om ze te vermijden.
In dit boek krijg je een praktisch overzicht van de meest diverse relaxatietechnieken, voor zover ze wetenschappelijk goed gefundeerd zijn en dat ze ook in de dagelijkse praktijk bruikbaar zijn.
Bij het boek horen tien technieken die je kan downloaden en beluisteren. 

Wanneer zijn relaxatietechnieken aangewezen?

√ Als je last hebt van spanningen, stress of psychofysiologische klachten zoals slaapstoornissen, hoofdpijn, maag-, darm- of huidklachten, hyperventilatie, spierspanning, seksuele stoornissen, hypertensie…

√ Als je geplaagd wordt door vervelende symptomen als blozen, concentratiemoeilijkheden, zweten, stotteren, tics, tandenknarsen of slechte gewoonten zoals nagelbijten, roken, foute eetgewoonten…

√ Als je een hanteergedrag zoekt bij een paniek- of angststoornis,  subassertiviteit, spreekangst, onzekerheid, faalangst, fobieën, dwang, depressie … Bij al deze en andere psychische klachten kan het leren hanteren van de spanningen een adequaat hulpmiddel zijn.

En tenslotte is adequaat ontspannen ook een fijne manier om aangenamer en meer genietend in het leven te staan.

Reacties:
Het boek “Leren Ontspannen” is een echte aanrader. De theorie kan je lezen in het boek en je wordt via de tien audio opnamen die je kan downloaden begeleid om je de vele technieken eigen te maken. Zeer efficiënt en doeltreffend!
Rose Vindevogel

Delen