fbpx

De prijs van de passie

de prijs van de passie
Artikels: De Morgen / De Standaard / Reisgids door Ontrouwland

Sinds mensenheugenis gaan we vreemd.

We weten dat het miserie veroorzaakt en dat het volgens de maatschappelijke en religieuze codes niet hoort.
Maar toch doen we het. Niemand geeft het toe, maar dertig tot vijftig procent van de gehuwden pleegt overspel. In zeldzame gevallen is het een geslaagde, bewust gekozen levenshouding.
Meestal is de scheve schaats een tijdelijk en onschuldig avontuurtje, met soms een verfrissend effect. Maar vaak heeft ontrouw pijnlijke en tragische gevolgen voor alle partijen.

Met dit boek vertrekken we op een exploratiereis door de weinig in kaart gebrachte gebieden van ontrouwland. De betekenis en de beleving van het overspel worden vanuit de drie partijen apart benaderd. Daarbij wordt een pragmatisch standpunt ingenomen (dit is wat gebeurt) en geen moreel oordeel geveld (dit is wat hoort of niet hoort).

Zo wordt het een boek van troost, duiding en begrip, met vooral een uitnodiging tot een genuanceerde houding tegenover dit taboegeladen onderwerp. Ervaringen vanuit de therapiepraktijk, illustraties uit boeken en films en de kwetsbare getuigenverslagen maken dit boek tot een herkenbaar document humain. Tenslotte worden ook een aantal therapeutische tips aangeboden.

Delen