fbpx

Gerijpte Wijsheid. Inspirerende levenslessen van gloedoude leermeesters

Je hoeft niet te wachten tot je oud bent om wijs te worden. Laat je met dit boek inspireren door de gerijpte levenswijsheid van vijfentwintig wondergrijsaards.
In vele culturen wordt er aandachtig geluisterd naar de ouderen maar in onze Westerse cultuur is dit nog zelden het geval. Daardoor gaat er een goudmijn aan wijsheid verloren.

Niet alle oude mensen zijn een bron van inspiratie, ver van.
Deze uit het boek zijn g(l)oed oud: ze stralen aanstekelijk doorleefde wijsheid uit, energieke levenskunst, hartverwarmend optimisme, elektriserende dynamiek, kortom: innerlijk vuur.
Ze hebben gemeen dat ze tot op hoge leeftijd (ze moeten minstens 77 zijn) zò’n buitengewoon rijk en vervullend leven hebben gehad, dat je wensen zou mocht er wat naar je overspringen.

Dit boek kent drie delen.
In het eerste stel ik u voor aan vijfentwintig wijze, grijze titanen en kan u zich warmen aan hun gloed. Ze zullen u inspireren met hun originaliteit en inventiviteit, moed en doorzetting, humor en intelligentie en u uitnodigen om vanuit hun ongemeen rijke ervaring naar het volle leven te kijken.
In het tweede deel bundel ik hun doorleefde wijsheid met betrekking tot die enkele essentiële thema’s die er in een mensenleven toe doen: liefde en dood, welke keuzes maken, zelfrealisatie en verbinding, zingevend leven en mooi oud worden. Het zijn de basisingrediënten voor een vervullend leven. In het derde deel bespreken we de kruiden waarmee onze helden hun leven die volle gloed hebben weten te geven.

Niemand van ons heeft een handleiding meegekregen om dit leven zo goed mogelijk te leven. En tegen we het zelf beginnen te ontdekken, is de tijd haast om.
Daarom is het zo belangrijk om ons in de korte tijd die ons rest te kunnen inspireren op de verrijkende ervaring van anderen.
Wat is voor hen vervullend geweest?
Niemand heeft het enige en juiste recept van de taart des levens. Maar deze oude knarren hebben een vervullend leven lang heerlijk kunnen koken met de meest authentieke ingrediënten. Met recepten zijn ze nooit komen aandraven, maar doorheen hun uitspraken en hun leven worden de ingrediënten wel zichtbaar, alsmede tips & tricks om de vlam behoorlijk in de pan te houden.

Delen