fbpx
Podcast Meer Rust in je Hoofd - Wilfried Van Craen

S1/A5 – Reizen naar dierbare momenten

Tijdens een experiment liet ik 100 mensen in hypnose hun meest dierbare moment beleven, een moment ‘waarop de tijd mocht blijven stilstaan’. De suggestie tijdens de zelfhypnose was deze: Laat je onbewuste terugkeren naar een moment waarop je een gevoel had dat eeuwig zou mogen blijven duren. Mensen vertelden me als een reporter ter plaatse, in welke situatie ze zich bevonden, al was die situatie niet belangrijk, wel het gevoel dat ze beleefden. Hun ervaringen verschenen in mijn boek Van een ontwrichtende eenvoud. Uit deze verhalen selecteerde ik er voor deze podcast een tiental.

Dit is een wat speciale en lange opname, waarbij je zelf kan bepalen hoe lang je wil luisteren/beleven.
Ze begint met een korte ademrelaxatie en dan komen de verhalen. Na elk verhaal volgt een stiltepauze en kan je kiezen om af te ronden of door te gaan met de beleving van het volgend verhaal. Ze zijn allemaal relatief kort.
Als je stopt kan je een volgende keer de eenvoudige relaxatieoefening zelf oproepen en aansluitend het volgende verhaal beluisteren.

Delen

Laat een reactie achter

Ik lees je graag. Het is heel fijn als je een reactie plaatst. Dat brengt leven in de brouwerij. Je emailadres is enkel om de bron van het bericht te verifiëren tegen spam, het wordt uiteraard niet gepubliceerd. Dank je wel voor je reactie!