fbpx

3. Angst: ‘Ik begon te veel dingen te vermijden’

Iedereen weet wat het is om bang te zijn en dat is geen fijn gevoel. Je wil angst zo veel mogelijk vermijden, maar is dat wel een goede oplossing? Angst kan je leven behoorlijk inkrimpen, als je bijvoorbeeld niet meer naar de bioscoop of op restaurant durft te gaan. Op die manier verlies je veel levenskwaliteit. In deze aflevering legt gedragstherapeut Wilfried Van Craen uit hoe je stapsgewijs de confrontatie met je angsten kan aangaan, om ze daarna volledig los te laten.

Delen

1 gedachte over “3. Angst: ‘Ik begon te veel dingen te vermijden’”

  1. Beste W en M
    Bedankt om dit zo mooi en overzichtelijk weer te geven. Ik ben verder nog benieuwd naar wat jullie zouden kunnen vertellen over de interactie tussen (over)spanning, angst en depressieve gevoelens.
    Ook in mijn leven hebben mindfulness technieken een groot verschil gemaakt: ik heb geleerd mijn gevoelens en gedachten te observeren en oefen daarmee om ze steeds beter te verdragen. Wat ik kan verdragen maakt me ook niet meer bang en zo heb ik veel vrijheid herwonnen. Dat geldt trouwens niet alleen voor angstgevoelens maar ook voor andere pijnlijke gevoelens zoals eenzaamheid. Hoe meer ik hen observeer, hoe beter ik de pijnen leer kennen, hoe beter ik hen kan verdragen en daarmee verliezen deze gevoelens greep op mij. En daarmee lijkt overgave voor mij een weg naar vrijheid te zijn.
    Warme groet,
    MK

Laat een reactie achter

Ik lees je graag. Het is heel fijn als je een reactie plaatst. Dat brengt leven in de brouwerij. Je emailadres is enkel om de bron van het bericht te verifiëren tegen spam, het wordt uiteraard niet gepubliceerd. Dank je wel voor je reactie!