fbpx

Van een ontwrichtende eenvoud

Artikels: De dierbaarste momenten

Waar gaat het hen eigenlijk om in dit leven ?

Wat zijn de essentiële ervaringen die de passage op deze aardbol de moeite waard maken?Waar je van zeggen zou: laat de tijd nu maar stilstaan.

Elk van ons is op zoek naar een zo rijk mogelijke levenskwaliteit. Dit wil zeggen: we willen de tijdspanne die ons gegund is om tussen geboorte en dood hier wat aan te lummelen, zò opvullen dat we achteraf tevreden kunnen terugblikken.

Aan 77 mensen van de meest diverse leeftijd en achtergrond, werd in hypnose de suggestie gegeven om terug te keren naar het dierbaarste moment uit hun leven, een moment ‘waarop de tijd mocht blijven stilstaan’.

Stel je voor dat je eeuwig zou kunnen voortleven in één moment van je leven? Welk zou je dan kiezen?

Door gebruik te maken van de toestand van wetenschappelijke hypnose verkregen we niet alleen authentieke, verrassende en ontluisterende ervaringen – je zou haast zeggen: ‘van onze reporter ter plaatse’ – ze gingen ook meteen naar de essentie. 
Doordat de antwoorden vanuit de diepten van het onbewuste kwamen, overstegen ze de voorspelbare klassiekers zoals materiële luxe of dure dingen. Meer: ze maakten er brandhout van. 

De wetmatigheden die in hun belevingen steeds opnieuw terugkwamen zijn voor elk van ons een wake up call, want in hun ontwrichtende eenvoud gaan we er onverminderd aan voorbij.

Delen