Gebruik de meest onderbouwde vorm van mindfulness om sterker te blijven dan de stress, burnout te voorkomen en vooral meer te genieten van het leven. 

Ontdek hoe Mindfulness Based Cognitive Training je de instrumenten geeft om stevig recht te blijven staan ondanks de tegenslagen, de tijdsdruk en de dingen van het leven die niet lopen zoals je had gedacht. Als je alleen maar wacht tot het beter wordt, gaat het leven aan je voorbij.

Blijf niet in de wachtkamer.

Deze intensieve vakantietraining, gespreid over één weekend, wordt gegeven door Wilfried Van Craen, cognitief gedragstherapeut met 40 jaar ervaring in klinische psychotherapie en auteur van een tiental boeken over toegepaste psychologie. Een nieuw boek over Mindfulness en MBCT verschijnt in september.

Een blik op de prachtige tuin van de cursuslocatie zal het meteen begrijpelijk maken waarom we niet zo vaak zullen binnen zitten.

Herken je een paar van deze?

  • Het leven is jakkeren geworden, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik wil meer innerlijke rust.
  • Gas terugnemen, allemaal goed en wel, maar….
  • Ik wil andere manieren leren om met de problemen om te gaan
  • Ik besef dat ik de dingen moeilijker maak dan nodig, maar het gebeurt haast op autopiloot en telkens laat ik me weer vangen.
  •  Ik heb het gevoel dat er van alles is dat ik maar moet, moet, moet … terwijl ik nauwelijks toekom aan de dingen die ik wil.
  • Degelijke methoden om adequater om te gaan met prestatiedruk, faalangst, perfectionisme, piekeren … ik zeg er geen neen tegen maar ze moeten met de voeten op de grond blijven.
  • Ik weet dat ik teveel in mijn hoofd zit en mijn lichaam een dure prijs betaalt, maar wat is het alternatief?
  • Aanvaarden, zeggen ze, dat is weer zo makkelijk gezegd.
  • Genieten van de kleine dingen dat is allemaal prima, maar ik kan de knop niet afzetten
  • Ik vind het zever dat je in moeilijke situaties zen moet zijn en je moet gedragen alsof alles ok en mooi en leuk is.

Gun het dan jezelf om je te laten inspireren door een praktische, methodische en wetenschappelijk onderbouwde methode en te ervaren hoe je je energie, weerbaarheid en veerkracht kan versterken, en intenser kan leven ook al lopen de dingen compleet anders dan je zou willen.

Tijdens dit intensieve weekend gaan we aan de slag met een methodisch uitgewerkt programma, oefeningen en praktische voorbeelden. Je zal tijdens de cursus ervaringen opdoen die genoeg blijven hangen zodat je ze ook thuis kan toepassen. Aan die toepassing in de praktijk van het dagelijkse leven hechten we heel veel belang.

Wat leer je?

Wat is Mindfulness Based Cognitive Training?

MBCT is een unieke, verruimende kruisbestuiving van het beste wat Oost en West ons kunnen bieden: de methodiek van mindfulness, gebaseerd op de 2500 jaar oude, praktische wijsheid van het boeddhisme, en de pragmatische methodiek van de cognitieve psychologie, wetenschappelijk ondersteund door ruim evidence based effectonderzoek. De combinatie van deze twee benaderingen is een zeer praktische, no nonsense benadering die verruimend, inspirerend en adequaat is.

Een aantal extra's die je krijgt bij de inschrijving

– Mijn praktijkboek ‘Lessen in de Levenskunst’, over toegepaste cognitieve psychologie

Audio opnamen van de geziene technieken

Opvolging via mail na elke sessie

– Toegang tot de MBCT Facebook groep, uitsluitend bevolkt door mensen die de cursus al gevolgd hebben.

Dit is wat mensen vertellen over deze cursus​

Het is nu de derde keer (op rij) dat ik de basiscursus MBCT heb gevolgd, heel veel kennisgeving komt nog steeds als „nieuw” bij me binnen. Soms is er eens een herkenningsmoment, echter, geen ogenblik denk ik, „ja, ja dat weet ik al…”. Deze cursussen helpen me echt om te veranderen, de inzichten zijn er, de toepassingen zijn soms „o zo moeilijk”, daarom zijn deze herhalingen voor mij enorm stimulerend en een inspiratie. „Het land van nu”, „mildheid voor jezelf”, „niet oordelen”, zijn slechts enkele inzichten die me bijna dagelijks helpen bij te sturen en te veranderen. Wilfried, hiervoor, en voor nog zo veel meer, een welgemeende dank.
– Karel Verstraete
Mindfulness als houding om in het leven te staan… Je kan het leren, je hebt één en ander wél in de hand. Voor mij was de MBCT-basistraining van Wilfried een extra ruggensteun, een leuke plek/momenten om te ‘zijn’, om van daaruit verder te stromen in het leven van alledag. Het effect van een mindful houding is niet ‘hocus pocus’, maar dringt zachtjes door. Deze zachtheid werkt helend in een drukdoende wereld die ons kan overspoelen met info en prikkels. Een aanrader!
- Leen Merckx
Ik wil je langs deze weg laten weten dat ik heel tevreden ben met de wijze waarop je inhoud en vorm geeft aan deze training. Je bent een puike lesgever en slaagt erin om een frisse wind door mijn hoofd en mijn lichaam te laten waaien.
–Trui Van Rie
Nog iedere dag ben ik dankbaar voor de Mindfulness Based Cognitive Training die ik gevolgd heb en probeer ik kleine zaken toe te passen. Bedankt voor deze nieuwe stap in mijn leven.
–Gerda De Mesure