fbpx

Vervolgtrainingen Toegepaste Mindfulness (MBCT)

 

Vervolgtrainingen Mindfulness Based Cognitive Training


Net zoals het leven zelf loopt mindfulness, meditatie, en het in praktijk brengen van de inzichten uit de cognitieve psychologie meestal niet zoals we zouden willen.
Wat doe je daar dan aan?
De vervolgtraining volgen, want daarvoor is ze opgezet.
Ze geeft inspiratie, steun, nieuwe inzichten en vaardigheden en praktische methodieken om MBCT te implementeren in de dagelijkse realiteit.
En we leren ook veel vanuit de ervaring van de anderen.
Hoe je mindfulness, ONDANKS de drukte, geen tijd, zoveel nog te moeten en andere prioriteiten, integreert in het gewone dagelijks leven. Met vallen en opstaan, en ieder op zijn heel eigen manier. Een manier die aha’s en oja’s kan ontlokken, en dus kan prikkelen, aanwakkeren, bemoedigen, verlichten.
Dat alles in de paradijselijke omgeving van de Blauwe Poort en zijn in elk seizoen (ver)wonderlijke tuin (voor hen die deze locatie niet kennen: zie https://www.youtube.com/watch?v=w8Bg9A6YuvU).

Verloop

Het dagthema (zie programma onderaan) wordt in de ochtend belicht vanuit de mindfulness benadering, in de namiddagsessie vanuit de cognitieve invalshoek.
De cursus over implementatie (30/6) is louter voorbehouden aan cursisten die reeds de basiscursus MBCT bij mij hebben gevolgd.
Ook de overige vervolgcursussen zijn voornamelijk voor hen bedoeld, maar andere geïnteresseerden zijn evenzeer welkom.

Programma voorjaar 2018:

30/6: Implementeren van MBCT in het dagelijks leven

6/10: Rust in je hoofd

1/12: Gelukkig ondanks

 

 

Delen