fbpx

7. Gelukkig zijn: ‘Eigenlijk heb ik alles en toch voel ik me niet zo gelukkig’

Vaak heb je objectief gezien geen enkele reden om ongelukkig te zijn. Je hebt bijvoorbeeld een goede job, je bent gezond, je hebt een dak boven het hoofd en je hebt wellicht een netwerk van vrienden en familie om op terug te vallen. En toch voel je je niet altijd zo gelukkig. Is dat wel normaal, want er zijn ook veel mensen die het minder goed hebben en tòch gelukkig zijn. Kan je leren gelukkig te zijn? Is het een kwestie van je roze bril op te zetten of spelen ook andere factoren een rol? In deze laatste aflevering effent psychotherapeut Wilfried Van Craen het pad en wijst hij je de weg naar een gelukkiger en zinvol leven.

Delen

2 gedachten over “7. Gelukkig zijn: ‘Eigenlijk heb ik alles en toch voel ik me niet zo gelukkig’”

  1. Maitee en Wilfried, hartelijk dank voor deze reeks. Zo herkenbaar en geruststellend. Ik deelde ze met dierbaren en wil de afleveringen zelf nog herbeluisteren wanneer ik merk dat ik teveel in mijn hoofd vertoef en de automatische piloot het graag overneemt. Ondanks de bewustwording staat die automatische piloot steeds klaar. Ik weet dat die me weghaalt van waar het al bij al best goed is. En goed is goed genoeg.
    Het ga jullie goed!

Laat een reactie achter

Ik lees je graag. Het is heel fijn als je een reactie plaatst. Dat brengt leven in de brouwerij. Je emailadres is enkel om de bron van het bericht te verifiëren tegen spam, het wordt uiteraard niet gepubliceerd. Dank je wel voor je reactie!