Deze terugkomdag en vervolgtraining is louter voorbehouden aan cursisten die eerder de Mindfulness Based Cognitive Training of de cursus ‘Rust in je hoofd’ of de cursus Loslaten hebben gevolgd.
Deze drie cursussen sluiten nauw op elkaar aan en de verdiepingen bevinden zich op de gemeenschappelijke raakvlakken.

Deze vervolgtraining is:

  • Een open cursus
    Dit wil zeggen dat de deelnemers mee de inhoud kunnen bepalen door voorstellen te doen om bepaalde thema’s aan bod te laten komen.
  • Een inhoudelijke verdieping
    De uitdaging waar we met zijn allen voorstaan is deze: ondanks de moeilijkheden die ons toevallen (Covid, klimaatverandering, gezondheid, persoonlijke moeilijkheden …) toch een zo boeiend mogelijk leven leiden. Die uitdaging zoeken we in deze cursus op.
  • Een bad in nieuwe ervaringen
    Tussen de thema’s in zien we telkens een nieuwe techniek, oefening, meditatie of andere ervaring die rust brengt, ons laat genieten of die een bijzondere, verrijkende ervaring ontlokt.

Een ideale gelegenheid om de materie van de MBCT, Loslaten- en ’Rust in je hoofd’-cursussen levendig te houden, linken te leggen van het ene naar het andere en vooral naar de toepassingen in het dagelijks leven.

Een kruisbestuiving want we zullen mekaar inspireren, verrassen, prikkelen en enthousiasmeren. We leren immers ook veel uit de concrete praktijkervaring van de anderen.
Daarnaast maken we ook kennis met inspirerende modellen.

Een fijne plek van ontmoetingen in een rustige, veilige, gemoedelijke sfeer waar niets hoeft – ook niet sociaal zijn – en je je op elk moment ‘op je gemak’ kan voelen.

Een paradijselijke cursusplek met een indrukwekkend grote en betoverende tuin, heerlijke terrassen en prachtige vijvers.