Deze vervolgtraining is voorbehouden voor hen die reeds een cursus bij mij hebben gevolgd.

Het is een terugkomdag die eens niet gaat over omgaan met moeilijkheden, klachten en problemen maar om het verstevigen van het positieve, het genieten van het leven, de beleving van het plezierige, het goede en de verwondering.
ONDANKS de last, de pech, de frustratie, de pijn en de vele aanverwanten. Want dat laatste is er nu eenmaal vaker dan we zouden willen, soms banaal weinig, soms verschrikkelijk veel.
We hoeven ook de wachtzaal niet in tot die dingen zijn verdwenen, want als je dat doet, en je komt dan eindelijk buiten, dan valt er op een blauwe maandag toch weer iets op je kop.
Dus kan je maar best volop van dit kwetsbare, vluchtige leven genieten, ‘ondanks’.

Wel makkelijker gezegd dan gedaan.
Daarom wordt deze terugkomdag een weelderig inspiratiebad in verruimende maar vooral praktische inzichten, vaardigheden, oefeningen en toepassingen.

We halen de inspiratie bij filosofen en psychologen, literatuur en kunst, maar ook uit de persoonlijke ervaring van boeiende rolmodellen. Zij hebben het in de praktijk toegepast en het delen van hun ervaring is zonder twijfel de rijkste inspiratiebron.

En in de namiddag houden we een ‘Je mag me alles vragen’- sessie, waarin ik in de container van mijn 50-jarige professionele ervaring (en wat langer de persoonlijke) duik om te zien of ik jou enige inspiratie kan bieden. Ik heb er geen idee van hoelang deze sessie kan duren, maar ik zou zeggen: zolang het voor iedereen boeiend en bruikbaar blijft gaan we verder en daarna gaan we door met andere dingen.