Enkel voorbehouden voor ex-cursisten MBCT

MBCT als levenshouding

In deze vervolgtraining verdiepen en verruimen we de basisinzichten en –vaardigheden van MBCT door ze toe te passen als een levenshouding in het gewone, dagelijkse leven.

Het zal een nieuwe, verfrissende boost geven en inzichten om de tijd te vinden toch te mediteren ondanks het jakkerende leven.

Hoe je meditaties handiger en praktischer kan integreren in het drukke dagelijkse leven en welke tips en apps hierbij kunnen inspireren en steunen.
Hoe je milder in het leven kan staan, je energie beter kan beschermen door minder in het verzet te gaan, meer verbinding kan ervaren en betekenisvoller te zijn voor anderen.
Maar ook hoe je vanuit de cognitieve psychologie de uitdaging kan aangaan om nieuwe percepties te ontwikkelen op moeilijke situaties, stoorzenders en tegenslagen.

Extra aandacht zal besteed worden aan het thema van dit jaar: lichaamsgerichte aandachtstraining. Dit is een aandachtstraining in het onderkennen van lichaamssignalen zodat spanningen en stress worden gecoupeerd voor ze kunnen leiden tot emotionele of lichamelijke symptomen en klachten.