Een webinar om zowel in je hoofd als in je lichaam meer te ontspannen.

Heb je het ook lastig om los te laten?
De spanning blijft dan accumuleren, zowel lichamelijk als mentaal, en tussen beiden ontstaat er een vicieuze cirkel die we in deze training willen couperen.

Dit is een doe-training waarin we in elke sessie een wetenschappelijk goed onderbouwde methode zien om beter los te laten.

Loslaten in je hoofd doen we met technieken vanuit de cognitieve psychologie, mindfulness, meditatie en Mindfulness Based Cognitive Training.

Loslaten in je lichaam doen we vanuit beproefde pragmatische relaxatietechnieken, zelfhypnose en proprioceptieve training (de spanningsopbouw sneller detecteren en couperen).

In elke sessie komen beide invalshoeken, de mentale en de lichamelijke, afwisselend aan bod.

We houden het kort, actief en praktijkgericht en doordat je audio’s en video’s van de geziene technieken gratis doorgestuurd krijgt kan je meteen in het dagelijkse leven aan het oefenen gaan.

Dit is een no-nonsense training op basis van de methodieken en ervaringen die ik over meer dan veertig jaar klinische psychotherapiepraktijk heb opgebouwd.

In deze gebalde doe-gerichte training komt de theorie niet aan bod, maar ze valt wel te lezen in mijn boeken over o.a. relaxatietechnieken (Leren Ontspannen) en Mindfulness Based Cognitive Training (Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk. Hoe mindfulness en Montaigne je kunnen helpen als het leven niet loopt zoals je had gedacht.)