fbpx

Basistraining Zelfzorg: Meer Rust in je leven

Psychotherapeut Wilfried Van Craen & psycholoog Amaryllis Laenen bundelen de krachten voor een online training Zelfzorg: een basistraining voor meer rust in je leven. Lancering training: 10 Oktober 2022

Waarom training zelfzorg?

Omdat de zelfzorg die er toe doet niet gemakkelijk is. Mentale, fysieke en emotionele rust vinden is niet evident.

Omdat we maar 1 leven hebben en mensen vaak technieken voor zelfzorg niet hebben mee gekregen, willen we jou graag concrete handvaten & onderbouwde inzichten meegeven.

Wat mag je verwachten?

Deze basistraining draait om meer rust te vinden in je leven, en dit op drie niveau’s. Meer rust in je hoofd, meer lichamelijke rust en meer emotionele rust. Dit wordt uitgewerkt in drie op elkaar aansluitende modules.

In elke module krijg je video’s met wetenschappelijk onderbouwde, inzichtgevende duiding die jou uitnodigt om anders te kijken naar de onruststokers in je leven en er emotioneel en lichamelijk op een andere manier mee om te gaan. Daarnaast krijg je vooral concrete technieken en oefeningen aangeleerd die je zowel kan toepassen op het moment zelf – we kiezen immers voor ervaringsgericht leren – als later in het dagelijkse leven.

Na de training heb je levenslang toegang tot de inzichtgevende video’s, boeken, audio’s met relaxatietechnieken en meditaties en het breed gamma van oefeningen die Wilfried Van Craen en Amaryllis Laenen doorheen de jaren hebben verzameld en die geïnspireerd zijn op de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, gezondheidspsychologie en de positieve psychologie.

Na de basistraining kan je desgewenst de vervolgtraining ‘Meer inspiratie in je leven’ volgen. Want eenmaal je de rust en de ontvankelijkheid hebt gevonden is het kwestie om ervoor te zorgen dat je, zowel privé als in je werk, nu, niet later, de juiste prioriteiten kan realiseren zodat je op het eind van de levensrit kan zeggen: het was een goed en boeiend leven. En daar moet je nu voor zorgen. Ook dat is zelfzorg.

Wilfried Van Craen deelt inzichten & technieken uit meer dan 44 jaar ervaring in de praktijk als psychotherapeut en trainer

Programma deel 1

Een cruciaal onderdeel van zelfzorg is rust kunnen ervaren. Dit onderdeel bevat 3 modules: mentale rust, lichamelijke rust en emotionele rust.

1. Mentale rust

In deze module helpen we je meer mentale rust te beleven met concrete technieken om minder te piekeren en meer te leren loslaten.

2. Lichamelijke rust

Deze module draait om lichamelijk leren ontspannen, proprioceptieve training (adequater luisteren naar je lichaamssignalen) en beter slapen.

3. Mentale rust

In deze module geven we je wetenschap mee over hoe emoties werken, welk de aangrijpingspunten zijn en leer je concrete methoden toe te passen om op een nieuwe manier om te gaan met lastige emoties.
Toegang is mogelijk vanaf 10 Oktober 2022. Vanaf je inschrijving krijg je toegang tot de eerste module. Bij het afronden van de eerste module, krijg je toegang tot de volgende, enz. Kwestie van je niet te overweldigen met te veel tegelijkertijd.

Je kan elke module doorlopen op je eigen tempo. Gemiddeld doe je er per module ongeveer 4 uur over. We raden je vrijblijvend aan om een module binnen 1 maand ongeveer te doorlopen, kwestie van in de flow te blijven.

Naast de +/- 4h tijdsinvestering per module, kan je je naar eigen voorkeur nog verder verdiepen met zowel lectuur (3 boeken, gratis bijgevoegd) als extra audio fragmenten. Door de levenslange toegang tot het materiaal, kan je op elk moment de oefeningen terug opfrissen en verder toepassen in je dagelijks leven.

Door wie?

Amaryllis Laenen

makeitwork.gent | Psycholoog, Trainer

Expertise

Meer dan 11 jaar ervaring met het trainen & begeleiden van mensen, teams en leidinggevenden rond welzijn op het werk & daarbuiten.

Wilfried Van Craen

wilfriedvancraen.be | Pyschotherapeut, seksuoloog, trainer

Expertise

Meer dan 44 jaar ervaring in klinische psychotherapie, relatietherapie en cursussen rond welzijn.

Zelfzorg draait naast Rust ook
om Inspiratie

Rust in je leven is belangrijk. Maar daarnaast is zelfzorg ook ontdekken wat jou boeit en inspireert, en dit meer integreren in je leven. Daarom hebben we ook een vervolgtraining Zelfzorg: Meer inspiratie.
“Echte zelfzorg is (jammer genoeg) meer dan een bubbelbad en chocoladetaart. Laten we naar de essentie gaan.”

Waarom investeren in deze online training rond zelfzorg?

Omdat dit zoveel meer is dan een eenmalige workshop. Het is een uitgebreid en stapsgewijs programma gericht op een essentieel aspect van zelfzorg: meer rust.
7417587_hand_finger_handshake_hold_greeting_icon

Je krijgt concrete technieken om beter voor jezelf te zorgen

Voor jezelf zorgen vraagt tijd, moeite en ondersteuning. Er zijn grenzen aan wat je alleen kan doen. We nemen je stap voor stap mee in een breed programma van concrete inzichten en praktijkgerichte oefeningen. Je leert vooral door te doen, en kan achteraf terecht bij ons voor vragen. Daarnaast kan je je eender wanneer nog verder verdiepen in de teksten, boeken, technieken, oefeningen en audiofragmenten die in het pakket inbegrepen zijn.

3200440_centre_drawn_hand_help_information_icon

Toegankelijk met stokjes achter de deur

Online, op je eigen tempo, van thuis uit. Het maakt de training laagdrempelig. We raden je aan om een module binnen ongeveer 1 maand te doorlopen, want als mens zijn we van nature uitstellers. Na het doorlopen van een module, krijg je eenmalig de gelegenheid om ons te contacteren met je vragen (voor die module). Zo’n tijdsbeperking & mogelijkheid om je vragen te stellen stimuleert je om er effectief werk van te maken en is een klein stokje achter de deur om het uitstellen te vermijden.
211606_clock_icon

Levenslange toegang

Je kan alle inzichten & oefeningen downloaden. Levenslang toegang dus! Je kan eender wanneer opnieuw aan de slag gaan met alle technieken, meditaties, vaardigheden en uiteraard ook de vele inzichtgerichte sessies.

path2006

Kwaliteit

Amaryllis Laenen heeft 11 jaar werkervaring als psycholoog & trainer en Wilfried Van Craen heeft meer dan 44 jaar ervaring als psychotherapeut & trainer. Daarnaast blijven ze zelf nieuwsgierige wezens die via opleidingen, belevingen en praktijkgerichte ervaringen telkens ook op zoek gaan naar nieuwe betrouwbare inspiratie.

3586366_group_people_person_icon

Flexibiliteit met het budget

De training bestaat uit 3 modules. Je kan echter ook elke module apart aankopen indien gewenst.
Mocht deze training financieel moeilijk haalbaar zijn, dan zoeken we samen naar een oplossing (maandelijkse afbetaling bv).

2006583_conversation_media_network_social_icon

We beantwoorden je vragen!

Na bepaalde oefeningen of inhoud kan het zijn dat je nog met vragen zit. Op het einde van elke module kan je telkens je vragen eenmalig doormailen. Let wel: de vragen gaan over de inhoud & technieken toepassen, er wordt geen individuele begeleiding of therapie gegeven bij het beantwoorden van je vragen.
1651851_birthday_box_christmas_gift_present_icon

3 e-boeken Cadeau

Inclusief in het programma zit een ruim pakket ondersteunende en inspirerende lectuur & audio. Concreet: de inzichtgevende boeken met oefeningen van Wilfried Van Craen: Leren Ontspannen, Lessen in levenskunst: de praktijk van positief denken en Beter Slapen.

Getuigenissen

Prijzen

PER MODULE

€333/module

Je kan de modules apart aankopen:rust in je hoofd of lichamelijke rust of emotionele rust

Inclusief bij aankoop:

 • Levenslang toegang tot alle inhoud & oefeningen
 • Toegang tot forum waar je kan leren van elkaars ervaringen
 • Ondersteuning voor je individuele vragen

Inschrijven is nog niet mogelijk, maar je kan je al inschrijven op de wachtlijst.

VOLLEDIGE BASISTRAINING

€777 (ipv €999)

Je koopt de 3 modules samen aan.

MEER RUST 3 modules:
-Rust in je hoofd
-Lichamelijke rust
-Emotionele rust

Inclusief bij aankoop

 • Levenslang toegang tot alle inhoud & oefeningen
 • Toegang tot forum waar je kan leren van elkaars ervaringen
 • Ondersteuning voor je individuele vragen (geen therapie)

Wat is het niet?

De online training rond zelfzorg is niet interessant voor jou als:

 • je een quick fix of onmiddellijke oplossing verwacht
 • je individuele- of groepstherapie verwacht.
 • je niet aan zelfreflectie of introspectie willen doen
 • je geen interesse hebt in de wetenschap achter welzijn
 • je geen tijd wil/kan investeren in het oefenen met de tools

Formule voor professionals?

Deze training is bedoeld voor particulieren.
Al het materiaal is auteursrechtelijk beschermd. Voor hen die het materiaal binnen hun werk wensen te gebruiken is er een Professionele Formule, gelieve dan rechtstreeks contact op te nemen met ons: wilfriedvancraen@gmail.com of amaryllis@makeitwork.gent.

Auteursrecht

A. De teksten en uitgeschreven oefeningen maken deel uit van de boeken en publicaties van Wilfried Van Craen en zijn auteursrechtelijk beschermd.

B. De audio- en video opnamen van oefeningen, technieken en meditaties maken ofwel deel uit van voornoemde publicaties of zijn opgeslagen bij auteursverenigingen en wettelijk beschermd.
Gebruik hiervan door de koper van dit trainingsprogramma is volkomen vrij voor zover het gaat om persoonlijke gebruik.Verspreiding, verveelvoudiging in enige vorm of op enige wijze of gebruik, hergebruik, overname of toepassing binnen een professionele context is, deels of volledig, verboden en strafbaar zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs, Wilfried Van Craen en Amaryllis Laenen.

Delen