Vervolgtraining

De terugkomdag is een verfrissende boost die je inspireert om de inzichten en vaardigheden uit de cursussen MBCT of ‘Rust in je hoofd’ te verdiepen, nieuwe toepassingen te zien in de praktijk van het dagelijkse leven en mekaar te inspireren en enthousiasmeren.
En waarom je dat alles zou doen?
Omdat je het volle leven niet wil missen.

We beginnen met een sessie ‘Toepassingen in het dagelijks leven’, waarin ik graag met jullie enkele nieuwe, verfrissende ideeën, illustraties en oefeningen deel om nog meer rust in je hoofd te vinden en de inzichten van de cognitieve psychologie en mindfulness concreter in het dagelijks leven toe te passen 

Vervolgens verdiepen we één specifieke toepassing, dit keer is dat: omgaan met belastende emoties.

Als je overweldigd wordt door emoties dan heb je de neiging om de realiteit heel subjectief in te kleuren en de catastrofale interpretatie voor evident waar aan te nemen. De mug wordt in no time een olifant en je leven een slingerbeweging als het bootje tijdens een  storm op zee. Hoe je dat kan vermijden zien we in deze cursus.

Maar ook voor de gewone dagelijkse emoties van onrust, onzekerheid, stress, angst, frustratie, gemis… zien we praktische, specifieke technieken en methoden.