fbpx

cursusprogramma Voorjaar 2017

Volgende cursussen gaan dit voorjaar door.

  1. Vakantiecursus
  2. Beter Slapen
  3. Leren Ontspannen
  4. Mindfulness en cognitieve gedragstherapie (MBCT)
  5. Versterk je relatie
  6. Stress en burn-out: voorkomen, herkennen, hanteren
  7. De tijd van je leven

Docent

Alle cursussen worden begeleid door Wilfried Van Craen.

Gedurende veertig jaar heeft hij, naast het geven van opleiding en cursussen, een bloeiende praktijk gehad als cognitief gedragstherapeut en seksuoloog. Die langdurige werkervaring in de klinische psychotherapie, samen met wat hij heeft geleerd van zijn cliënten, stroomt nu door in zijn cursussen.

Hij is tevens auteur van zeventien boeken over praktische psychologie, relaties en seksuologie.

Voor meer info: www.wilfriedvancraen.be

Middagmaal : Tijdens de middagpauze zijn de cursisten vrij om te doen waar ze zin in hebben. Voor de cursus in Polariteit zijn er in de onmiddellijke omgeving  voldoende eethuisjes en broodjeszaken en je kan ook je eigen lunchpakket meebrengen. Voor de cursus in Melle: eigen lunchpakket voorzien.
Nog vragen?: info@wilfriedvancraen.be

Reacties:

√ De heer Wilfried Van Craen is een krak in zijn vak.
Hij geeft zijn cursussen op zo’n integere, duidelijke, boeiende, kalme, complete manier, ondersteund op wetenschappelijk onderzoek en met eenvoudige voorbeelden van in zijn dagelijks leven zodat ik 100 % geconcentreerd gebleven ben gedurende de volledige dag.
Aangezien hij de theorie toetst met praktische oefeningen tijdens de cursus en met voorbeelden op beeld is het zeer geloofwaardig en kan men het zichzelf onmiddellijk eigen maken. Het klinkt niet alleen zo “normaal, natuurlijk” toe te passen, maar het werkt ook effectief! Eenvoudig en tegelijkertijd doeltreffend! Dat is de sterkte van zijn cursussen!!! Het vraagt wel discipline om te oefenen en om het dagelijks toe te passen op elk moment van de dag wanneer het lichaam onnodig gespannen staat. Maar dat is de verantwoordelijkheid van de cursist.
Rose Vindevogel

 

√ Gelukkig dat we inschreven , want het was een zeer leerrijke dag.
De ontvangst, organisatie, uw uiteenzetting en begeleiding waren 100% , waarvoor onze oprechte dank !
Als oudste deelnemers kijken we uit nr de volgende
Jan Simoens (80j.) en Els Steenhaut ( 83j.)

√ Bedankt Wilfried voor de uiterst geslaagde cursus over relaties! Er valt zoveel over te leren.. Zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor iedereen?
Wim Mareydt

√ Al 2 jaar was ik aan het sukkelen met slaapproblemen… tot mijn deelname aan de workshop ‘leren ontspannen’ en ‘beter slapen’ van Wilfried. Na de workshop ben ik onmiddellijk van start gegaan met het boek en de cd en zie nu… Ik SLAAP! 🙂))) Het vraagt inzet en discipline maar die is op zich minimaal met wat je er voor in ruil krijgt. De sterkte van de technieken die Wilfried promoot: ze zijn niet moeilijk en heel toegankelijk, je kan ze overal toepassen (thuis, op je werk, op de bus, op een receptie, tijdens een vergadering, op het toilet, in de cinema!…) De workshop was voor mij een eyeopener en heeft mij mijn slaap en dromen teruggeven.
Ingrid Verook

√ Mindfulness als houding om in het leven te staan… Je kan het leren, je hebt één en ander wél in de hand. Voor mij was de MBCT-basistraining van Wilfried een extra ruggensteun, een leuke plek/momenten om te ‘zijn’, om van daaruit verder te stromen in het leven van alledag. Het effect van een mindful houding is niet ‘hocus pocus’, maar dringt zachtjes door. Deze zachtheid werkt helend in een drukdoende wereld die ons kan overspoelen met info en prikkels. Een aanrader!
Leen Merckx

√ Klik hier voor nog een 300-tal korte reacties van cursisten

 

Delen