Heb je ook weleens het gevoel dat je in de maalstroom zit?
Dat vandaag op gisteren lijkt en morgen op vandaag, terwijl je eigenlijk wel een ander leven wou dan dat voortdurende jakkeren.
Het gevoel dat het leven nu te veel op een autosnelweg lijkt waar je af wil.
Dat je weleens een afrit zou willen nemen om je te parkeren en stil te staan bij je bestemming: waar wil je eigenlijk naartoe?

Als je op het einde van je levensrit in de achterruitkijkspiegel terugblikt, zal je dan zeggen: Ik heb echt een goed leven gehad?


Daar moet je nu voor zorgen.

Want How we spend our days is, of course, how we spend our lives (Annie Dillard).
Kom je nú voldoende toe aan datgene wat voor jou het belangrijkste is in een mensenleven, datgene wat er voor jou écht toe doet?

Een mens zou zich veel vroeger moeten realiseren waar het straks allemaal te laat voor is. We staan daar te weinig bij stil.
In de cursus creëren we daar de tijd en ontvankelijkheid voor.
We hebben immers een ritueel nodig, een zijsprong in de tijd om even stil te staan en bij te sturen. Deze cursus is zo’n ritueel en nieuwjaar ook.

Vandaar dat we deze cursus slechts 1 keer per jaar laten doorgaan, namelijk bij de aanvang van het nieuwe jaar. Een uitgelezen gelegenheid om het nieuwe jaar in te zetten, niet met voornemens, maar met methodieken en inzichten die aanzetten tot concrete verandering.
Vanuit de cognitieve psychologie, mindfulness, de filosofie van de grote denkers en de levenskunst van de wijzen exploreren we wat prioriteiten kunnen zijn en concretiseren we hoe die gerealiseerd kunnen worden. Geen mooie voornemens, maar concrete, haalbare afspraken met jezelf.
Noem het Quality Time Management, maar dan meteen gericht op de essentie: de prioritijd van je leven.
Je kan je leven niet méér tijd geven, dus geef de tijd die je rest meer leven.
En laat ons de tijd niet verspillen zolang we hem hebben.

Als je ook weleens het gevoel hebt dat je niet toekomt aan het leven dat je ècht wil, dan moet je daar nu voor zorgen.
Deze cursus is daar een concrete gelegenheid toe.

Opdat ‘24 anders zou zijn dan ‘23.