Ook met de verkeerde getrouwd?
Veel ambras weinig verbinding?
Veel last weinig lust?
Veel sleur weinig schwung?
Teleurgesteld in je verwachtingen?

Proficiat, je relatie is perfect normaal.
Maar dit wil niet zeggen dat je je relatie niet kan versterken.

We moeten af van het romantische plaatje dat een goeie relatie een probleemloze relatie zou moeten zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het positieve niet uit de relatie wegsijpelt?

Hoe kan je constructiever communiceren?
Hoe kan je terug meer verbinding ervaren?
Hoe kan je terug meer genieten in je relatie?
Hoe kan je terug meer zuurstof krijgen?

Cursusprogramma

1. Communicatie in relaties: Vermijden van irritatie, escalatie, verwijten, vicieuze cirkels, negatieve focus.
Bekrachtigen van luisteren, constructieve feedback, wat er wèl is. Omgaan met verschillen, machtsstrijd, onbegrip.

2. Verbinding & Autonomie in relaties: in een relatie heb je nood aan verbinding. Elkaar aanvoelen (letterlijk en figuurlijk) maar ook gewoon fijne ervaringen beleven samen, je verbonden voelen, en een ‘wij-gevoel’ ervaren. Anderzijds hebben we als mens ook de behoefte aan autonomie: vrijheid om zelf keuzes te maken, om je eigen leven te leiden, om jezelf te kunnen zijn. In dit onderdeel gaan we waarderend onderzoeken wat er al werkt qua verbinding en autonomie binnen je relatie, en geven we mee hoe je die verbinding en/of autonomie nog kan versterken.

3. Emoties in relaties: Emoties komen regelmatig naar boven als het gaat over je relatie. Vreugde, enthousiasme, geluk, dankbaarheid. Maar ook kwaadheid, ergernis, verdriet, angst. Die oncomfortabele emoties willen we liefst niet voelen, en gaan we vermijden of misschien net iets te lang in blijven hangen om ons punt te maken. In dit laatste stuk van de cursus gaan we in op hoe je wendbaar kan omgaan met je emoties, zodat het ontploffingsgevaar (of de koude oorlog) kan vermeden worden.


De training is gebaseerd op inzichten uit Cognitieve gedragstherapie, Positieve Psychologie, Zelf Determinatietheorie, Mindfulness en Verbindende communicatie. Daarnaast integreren we vooral ook best practices uit onze praktijkervaring.

Voor wie?

Deze training is relevant voor je als:

  • je de communicatie met je partner wil verbeteren
  • je meer verbinding wil ervaren met je partner
  • je meer zuurstof wil in je relatie
  • gewoon interesse hebt in relaties

Met beide partners de cursus volgen is uiteraard een meerwaarde, maar wees ook als enkeling of single welkom.

Je op elk moment veilig en comfortabel voelen is voor ons belangrijk. Deze cursus is dan ook geen groepstherapie noch relatietherapie en richt zich ook niet tot hulpverleners.

Na de Training heb je

√ Een andere kijk op duurzame relaties & wat daar voor nodig is.
√ Inzichten over hoe je je relatie nog kan versterken.
Meer inzicht in je eigen relatie over wat er goed loopt & waar het schoentje soms knelt.
√ Inspiratie opgedaan om mee aan de slag te gaan in je eigen relatie.

Docenten

Amaryllis Laenen heeft 10 jaar ervaring met doceren, coachen en trainen van leidinggevenden, teams en medewerkers rond motivatie, emotionele intelligentie en open communicatie. Daarnaast geeft ze ook individuele begeleiding. Door haar passie voor relaties kruiste haar pad met Wilfried en maakten ze samen de podcast Ambras.

Wilfried Van Craen heeft 44 jaar klinische ervaring als psychotherapeut, seksuoloog en relatietherapeut en is auteur van 14 boeken over praktische psychologie en relaties.