fbpx

Gaat online door op 9 en 23 januari van 10-12h30

Heb je ook weleens het gevoel dat je in de maalstroom zit?
Dat vandaag op gisteren lijkt en morgen op vandaag, terwijl je eigenlijk wel een ander leven wou dan dat voortdurende jakkeren.
Het gevoel dat het leven teveel op een autosnelweg lijkt waar je af wil.
Dat je weleens een afrit zou willen nemen om je te parkeren en stil te staan bij je bestemming: waar wil je eigenlijk naartoe?

Als je op het einde van je levensrit in de achterruitkijkspiegel terugblikt, zal je dan zeggen: “Ik heb zo’n vervullend leven gehad dat ik er meteen zou voor tekenen om het te herbeginnen”?
Daar moet je nu voor zorgen.
Want “how we spend our days is, of course, how we spend our lives”(Annie Dillard).

Kom je nù voldoende toe aan datgene wat voor jou het belangrijkste is in een mensenleven?
Een mens zou zich veel vroeger moeten realiseren waar het straks allemaal te laat voor is.
We staan daar te weinig bij stil.

In de cursus creëren we daar de tijd en ontvankelijkheid voor.
We hebben een ritueel nodig, een zijsprong in tijd en ruimte om even stil te staan en bij te sturen.
Deze cursus is bij de aanvang van het nieuwe jaar een uitgelezen gelegenheid daartoe.

Vanuit de cognitieve psychologie, mindfulness, de filosofie van de grote denkers en de levenskunst van de wijzen exploreren we wat prioriteiten kunnen zijn en concretiseren hoe die gerealiseerd kunnen worden. Noem het Quality Time Management, maar dan meteen gericht op de essentie: de prioritijd van je leven.
Tijdens de tweede dag gaan we uitgebreid in op de remmende factoren die de realisatie van dit veranderingsproces kunnen saboteren en krijg je tips & tricks opdat het niet bij ‘mooie intenties’ zou blijven.

Reacties van enkele cursisten:

√ De cursus “de prioritijd van je leven” was een bad van levenswijsheden en inzichten die we wel kennen maar durven vergeten. Met zeer makkelijk toepasbare oefeningen die je laten bewust worden van de prioriteiten in jouw leven. Door de leuke voorbeelden en de humor van Wilfried is deze cursus toegankelijk voor iedereen. Kortom het was een interessante dag en een verrijkende ervaring om te mogen meemaken in een leuke groep.
Wim Mareydt (Gent)

√ Deze dag was een constante uitdaging om het leven NU ten volle te leven op een eigen-zinnige manier zodat we op het einde van de rit niet achterblijven met “Had ik maar…”.
We kregen heel wat informatie aangereikt vanuit verschillende invalshoeken, waarmee we direct zelf aan de slag kunnen gaan. Zelf heb ik een hele resem vragen genoteerd om mezelf zo veel mogelijk wakker te schudden, alsook een aantal korte zinnetjes/uitspraken die ik als reminder ga gebruiken om het leven niet uit te stellen tot….want onze levensdraad kan op elk moment doorgeknipt worden. Wat mij aangenaam verraste was dat onze eindigheid niet weggestopt werd en dat ook benadrukt werd dat de minder mooie/minder aangename kanten eveneens deel uit maken van ons leven (shit happens); dit wordt volgens mij in onze westerse benadering vaak uit de weg gegaan waardoor we maar de helft van ons leven willen leven, wat dan juist voor meer problemen zorgt.
Niettegenstaande het vele stilstaan bij onze vergankelijkheid werd het zeker niet zwaar op de hand; Wilfried brengt dit immers op een ontspannende en bij wijlen humoristische manier en weet een sfeer te scheppen waarbij iedereen zich direct op zijn gemak voelt.
Dank je wel voor deze boeiende, leerrijke en heel fijne dag!
Carine Corthals

√ Zaterdag volgde ik de cursus (priori)tijd, ik vond het een ideale combinatie van kennisoverdracht, het verkrijgen van inzichten en de mogelijkheid om deze in de praktijk om te zetten.
Het beeld wat mij is bijgebleven en wat regelmatig nog eens komt binnenwaaien is het “jaarwerk”, dat vind ik fantastisch gevonden. Ik ga er een grote poster van maken en aan de deur van mijn bureau hangen. Dank u en tot binnenkort.
Karel Verstraete

Praktisch

Dit is een webinar en zo’n online cursus schrikt weleens af. Begrijpelijk, een halve dag achter je scherm vertoeven lijkt allesbehalve aantrekkelijk. Dat dacht ik zelf ook, maar eerlijk gezegd, net zoals de cursisten was ook ikzelf bij de vorige webinar aangenaam verrast. We maken het gezellig en er is veel afwisseling: we tonen filmpjes, er is een pauze, doen oefeningen en vooral, we werken vaak in kleine groepen waardoor je het gevoel krijgt dat je bij iemand op de koffie bent. En je spaart tijd en verplaatsing. Kortom, we nemen het from the bright side of life 😉

Data: zaterdagen 9 en 23 januari 2021, van 10 tot 12h30

Bijdrage: 140€. Als je eerder de Mindfulness Based Cognitive Training volgde betaal je 95€. Studenten: 70€
Mocht je financiële toestand je beletten deze cursus te volgen, laat me dit weten en we zoeken dan een oplossing.

Delen