De (priori)tijd van je Leven

Gaat door op 18 januari 2020

Heb je ook weleens het gevoel dat je in de maalstroom zit?

Dat vandaag op gisteren lijkt en morgen op vandaag, terwijl je eigenlijk wel een ander leven wou dan dat voortdurende jakkeren.

Het gevoel dat het leven teveel op een autosnelweg lijkt waar je af wil.
Dat je weleens een afrit zou willen nemen om je te parkeren en stil te staan bij je bestemming: waar wil je eigenlijk naartoe?

Als je op het einde van je levensrit in de achterruitkijkspiegel terugblikt, zal je dan zeggen: “Ik heb zo’n vervullend leven gehad dat ik er meteen zou voor tekenen om het te herbeginnen”?

Daar moet je nu voor zorgen.

Want

“how we spend our days is, of course, how we spend our lives”(Annie Dillard).
 

Kom je nù voldoende toe aan datgene wat voor jou het belangrijkste is in een mensenleven? Een mens zou zich veel vroeger moeten realiseren waar het straks allemaal te laat voor is. We staan daar te weinig bij stil.

In de cursus creëren we daar de tijd en ontvankelijkheid voor.

We hebben een ritueel nodig, een zijsprong in tijd en ruimte om even stil te staan en bij te sturen. Deze cursus is bij de aanvang van het nieuwe jaar een uitgelezen gelegenheid daartoe.Vanuit de cognitieve psychologie, mindfulness, de filosofie van de grote denkers en de levenskunst van de wijzen exploreren we wat prioriteiten kunnen zijn en concretiseren hoe die gerealiseerd kunnen worden.

Noem het Quality Time Management, maar dan meteen gericht op de essentie: de prioritijd van je leven.

Hier is wat anderen zeggen over deze workshop

De cursus “De tijd van je leven” was een bad van levenswijsheden en inzichten die we wel kennen maar durven vergeten. Met zeer makkelijk toepasbare oefeningen die je laten bewust worden van de prioriteiten in jouw leven. Door de leuke voorbeelden en de humor van Wilfried is deze cursus toegankelijk voor iedereen. Kortom het was een interessante dag en een verrijkende ervaring om te mogen meemaken in een leuke groep.

Wim Mareydt (Gent) Avatar
Wim Mareydt (Gent)
5/22/2019

We kregen in ‘De tijd van je leven’ heel wat informatie aangereikt vanuit verschillende invalshoeken, waarmee we direct zelf aan de slag kunnen gaan. Zelf heb ik een hele resem vragen genoteerd om mezelf zo veel mogelijk wakker te schudden, alsook een aantal korte zinnetjes/uitspraken die ik als reminder ga gebruiken om het leven niet uit te stellen tot….
Niettegenstaande het stilstaan bij onze vergankelijkheid werd het zeker niet zwaar op de hand; Wilfried brengt dit immers op een ontspannende en bij wijlen humoristische manier en weet een sfeer te scheppen waarbij iedereen zich direct op zijn gemak voelt.
Dank je wel voor deze boeiende, leerrijke en heel fijne dag!

Carine Corthals Avatar
Carine Corthals
5/29/2019