De (priori)tijd van je Leven

Gaat door op 18 januari 2020

Heb je ook weleens het gevoel dat je in de maalstroom zit?

Dat vandaag op gisteren lijkt en morgen op vandaag, terwijl je eigenlijk wel een ander leven wou dan dat voortdurende jakkeren.

Het gevoel dat het leven teveel op een autosnelweg lijkt waar je af wil.
Dat je weleens een afrit zou willen nemen om je te parkeren en stil te staan bij je bestemming: waar wil je eigenlijk naartoe?

Als je op het einde van je levensrit in de achterruitkijkspiegel terugblikt, zal je dan zeggen: “Ik heb zo’n vervullend leven gehad dat ik er meteen zou voor tekenen om het te herbeginnen”?

Daar moet je nu voor zorgen. Want 

“how we spend our days is, of course, how we spend our lives”(Annie Dillard).

 

Kom je nù voldoende toe aan datgene wat voor jou het belangrijkste is in een mensenleven? Een mens zou zich veel vroeger moeten realiseren waar het straks allemaal te laat voor is.

We staan daar te weinig bij stil.

In de cursus creëren we daar de tijd en ontvankelijkheid voor.
We hebben een ritueel nodig, een zijsprong in tijd en ruimte om even stil te staan en bij te sturen. Deze cursus is bij de aanvang van het nieuwe jaar een uitgelezen gelegenheid daartoe.
Vanuit de cognitieve psychologie, mindfulness, de filosofie van de grote denkers en de levenskunst van de wijzen exploreren we wat prioriteiten kunnen zijn en concretiseren hoe die gerealiseerd kunnen worden.

Noem het Quality Time Management, maar dan meteen gericht op de essentie: de prioritijd van je leven.