Vakantiecursussen Mindfulness en Cognitieve Gedragstherapie

1. Toegepaste mindfulness ‘Gelukkig ondanks’

Van woensdagavond 1 tot zondagochtend 5 mei 2018

 

Deze cursus is een reis doorheen de kloof tussen het leven dat we verlangen en het leven dat we krijgen.
Die kloof, tussen het plaatje dat we hadden verwacht en de realiteit zoals die nu eenmaal loopt, beleven we soms op een pijnlijke manier. Met frustratie, onmacht, stress of verdriet.
Die realiteit kan veel zijn: lichamelijke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden op het werk, onbeantwoorde liefde, complicaties bij de verbouwing, zorgen over een kind, scheiding, een job waarvan je baalt, examens en deadlines, stress en burn-out, emotionele klachten, een leven dat kantelt …

De kloof met het plaatje dat we van het leven hadden kan dan een ravijn worden waarin we verdwalen.
Vooral door de manier waarop we ze proberen te dichten: piekeren, er ons tegen verzetten, er uit vluchten of te wachten tot ze zichzelf sluit.
Deze probleemoplossingsstrategieën hebben immers het omgekeerde effect: ze verbreden de kloof.
In deze cursus leren we om er niet van weg te gaan, maar de kloof te exploreren met nieuwe ogen.

Wacht niet tot ‘het’ over is.
‘Het’ zal er immers altijd zijn.
‘Het’, zijn de kleine en grote tegenvallers, de onvervulde dromen, de pijnlijke mankementen en teleurstellingen, waardoor we het volle leven in de diepvries stoppen om het er terug uit te halen als ‘het’ voorbij is.
Waarbij we telkens opnieuw vergeten dat als ‘het’ eindelijk weg is,  er op een blauwe maandag toch weer een nieuw ‘het’ komt.
Om de eenvoudige reden dat ‘het’ onlosmakelijk met het leven verbonden is, meer: evenzeer het leven is.
De oplossing ligt dus niet in het vermijden of wegvluchten van ‘het’, of er zich blijven tegen verzetten, de ware uitdaging ligt in het leven volop te leven ondanks ‘het’.

In deze cursus doen we dit op een methodisch onderbouwde manier.

PRAKTISCH

Deze training staat zowel open voor mensen die nog geen eerdere ervaring hebben met mindfulness, als voor hen die al basis- of vervolgtrainingen mindfulness of Mindfulness Based Cognitive Training hebben gevolgd en wensen te herbronnen of verdiepen.

Docent: Wilfried Van Craen, cognitief gedragstherapeut en mindfulness trainer met veertig jaar praktijkervaring.

Tussenkomst door de mutualiteit:
CM Midden-Vlaanderen (er staat CM120 op uw klever) verleent onder bepaalde voorwaarden aan zijn leden een eenmalige tegemoetkoming voor het volgen van een Mindfulness Based Cognitive Training  bij een erkende  trainer. Deze tegemoetkoming bedraagt 200 €. Verdere inlichtingen: http://www.cm.be/diensten-en-voordelen/advies-en-informatie/infosessies-en-cursussen/midden-vlaanderen/mindfulness.jsp

Ook de liberale mutualiteiten verlenen een tussenkomst. Neem hiervoor contact op met uw kantoor.

Deze tegemoetkomingen gelden ook voor deze cursus.
Voor beide mutualiteiten staan we op de lijst van erkende mindfulnesstrainer en psychotherapeut.

Data: van woensdagavond 1  tot zondagochtend 5 mei (verlengd 1 mei-weekend)

Formule:
1e dag: individuele heenreis met trein (3h vanuit Rijsel of Parijs) of auto en glimlachen bij de gedachte aan het aperitief in het kasteel om 19h.
2e, 3e en 4e dag: vaste sessies in de ochtend  en in de late namiddag (zodat je een paar uur vrije tijd hebt)
5e dag: uitgebreid ontbijt en terugreis

Locatie: een authentiek kasteel in de Charente (Pérignac), met veel liefde, wilskracht en creativiteit omgetoverd door de Vlaamse eigenaars tot een paradijselijke plek met artistieke hoogstandjes van zelfgerealiseerde houten designmeubels en dito verlichting, kunst, biologische groentetuin en eigen koeien.
Site: http://chateaudelerse.com

Verblijf:
* Ofwel op Chateau de Lerse, waar je kan kiezen van oogstrelende, ruime designkamers over gemeenschappelijke gitekamers tot luxetenten aan de vijver.
* Ofwel in Les Mirandes, een Chambres d’Hôte van Vlamingen 5 km verderop.

Maaltijden: een (h)eerlijke, genereuze Franse keuken, verzorgd door een professionele kok uit de regio, vaak op basis van eigen (bio)producten. De gastheren zijn bereid om ons elke dag te verwennen met een zeer uitgebreid luxe ontbijt en twee verrukkelijke maaltijden voor de ronde prijs van 295 € voor het volledige verblijf. Aperitief, amuse gueule, wijn, water, koffie/thee en versnaperingen (ook tijdens de pauzes) inbegrepen.

Cursusprijs: 295 €

Verblijfskosten: deze zijn afhankelijk van de gekozen kamers. Contacteer Roel Leroy voor de verschillende opties: roel@model61.be

Inschrijven: stuur een mail naar Roel Leroy: roel@model61.be

Een inschrijving is pas definitief na betaling van de reservatie. De plaatsen zijn immers zeer beperkt en de voorkeuren voor het logement zijn in volgorde van de inschrijving. Wacht dus niet te lang om te reserveren.

Lerse 17103804_1258133330931162_6950871411692389994_n


Lerse 16938888_1258145287596633_7676892915666290732_n